<
>

Eeuwige roem in Engeland voor Wiegman: "Volgens mij besef ik het nog niet helemaal"

ANP

Opnieuw is Sarina Wiegman de beste van Europa. Nadat ze in 2017 het Nederlands Elftal naar de Europese titel leidde, twee jaar later finalist van het WK was, is ze nu met Engeland Europees kampioen. Felicitaties komen van alle kanten Wiegman’s kant op, zo schreef de Daily Mail over het succes: “Zij is de vrouw die geschiedenis heeft geschreven.”

'Dappere keuzes'
De BBC schrijft: “Vrouwenvoetbal zal nooit meer hetzelfde zijn”, over het Engelse succes. “Ze heeft de klus met verve geklaard, ze was tactisch uitstekend en nooit bang om dappere keuzes te maken.” The Daily Mirror: “Zij is de vrouw die voetbal thuis heeft gebracht”, doelend op de eerste Engelse hoofdprijs sinds 1966.

Het Engelse Sky Sport schrijft over Wiegman: “Onze boss: Sarina Wiegman.” En vervolgt: “We hebben veel te danken aan Wiegman. De eindzege is een combinatie van talent en een trainer die weet hoe ze dat moet gebruiken.” En ook The Guardian heeft het over voetbalgeschiedenis: “Engelse speelsters konden onder Wiegman een stapje extra zetten. Iets waar haar voorgangers niet in slaagden.”

Queen Elizabeth
Niet alleen de Engelse tabloids kwamen superlatieven tekort over het succes van ‘the lions.’ Complimenten kwamen van alle kanten in de richting van de 56-jarige Wiegman. Queen Elizabeth is het Britse succes ook niet ontgaan: “Mijn warmste felicitaties, en die van mijn familie, gaan naar jullie allen voor het winnen van het EK.” Ook voetbalbond KNVB feliciteerde Wiegman en het Engelse team met deze prestatie. En ook prins William is 'ongelofelijk trots' vertelt hij in onderstaande tweet.

Harry Kane op zegt op Twitter: “Onwerkelijke beelden op Wembley. Van harte gefeliciteerd, waanzinnige leeuwinnen. En ook voetbalanalist Gary Lineker is het succes niet ontgaan. Hij grapt: “Voetbal is een simpel spel. 22 Vrouwen rennen 90 minuten achter de bal aan en uiteindelijk wint Engeland. Fantastisch!”