<
>

'Dreiging Ihattaren uit criminele hoek'

Pro Shots

De afwezigheid van Mo Ihattaren bij Ajax heeft te maken met een ernstig veiligheidsrisico vanuit het criminele milieu, zo meldt De Telegraaf. Veiligheidsexperts vinden het niet verantwoord hem bij de club te laten verschijnen.

Het blijkt uit informatie die de krant heeft verkregen vanuit politiekringen, bronnen rond Ihattaren en de voetballerij. De dreiging zou zijn ontstaan nadat Ihattaren een relatie kreeg met een jonge vrouw uit de omgeving van zijn woonplaats Utrecht. De verhouding lekte uit bij de familie van het meisje en stuitte op veel weerstand. Ihattaren werd vervolgens geconfronteerd met ernstige bedreigingen in de privésfeer. De dreiging kwam volgens de politie uit criminele hoek.

Zorgen bij recherche
De zorgen bij met name de recherche werden vergroot toen politiemensen waarnamen dat bepaalde figuren met criminele banden in de omgeving van Ihattaren en zijn familie verkeerden. Ze zouden volgens de bronnen zelfs in de door Ajax beschikbaar gestelde auto van Ihattaren hebben gezeten.

Geen reactie
Het is onduidelijk in hoeverre de problemen nu zijn opgelost. De politie, Ajax en de zaakwaarnemer van Ihattaren willen om privacyredenen niet reageren.