<
>

Ten Hag sluit voorbereiding af met gelijkspel bij rentree Ronaldo

Pro Shots

Manchester United heeft de voorbereiding op het seizoen afgesloten met een gelijkspel. De ploeg van trainer Erik ten Hag moest op het eigen Old Trafford genoegen nemen met 1-1 tegen de Spaanse club Rayo Vallecano. Cristiano Ronaldo maakte zijn eerste speelminuten onder Ten Hag.

De Portugese vedette sloeg de trip van United naar Azië en Australië tijdens de voorbereiding over. Ronaldo meldde zich pas begin deze week in Manchester. Naar verluidt wil de superster vertrekken omdat de 'Mancunians' dit seizoen niet in de Champions League spelen. Ten Hag heeft echter een belangrijke rol voor Ronaldo in gedachten en wil de aanvaller niet kwijt.

Een dag na de verloren oefenwedstrijd in Oslo tegen Atlético Madrid (1-0) mochten de aanwinsten Lisandro Martínez en Christian Eriksen voor het eerst starten. Ook de Nederlanders Donny van de Beek en Tahith Chong hadden een basisplaats. Van de Beek schonk Ronaldo al snel een grote kans, maar de Portugees schoot de bal over het doel van Rayo Vallecano.

Ronaldo maakte in de rust plaats voor Amad Diallo. De Ivoriaan schoot de ploeg van Ten Hag al snel op voorsprong, maar Rayo Vallecano trok de stand weer gelijk.

Manchester United begint volgende week aan het nieuwe seizoen in de Premier League met een thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. De Engelse club won de eerste drie wedstrijden in de voorbereiding en speelde daarna gelijk tegen Aston Villa. Atlético bezorgde Ten Hag zaterdag de eerste nederlaag.