<
>

Wisselspelers Ajax spelen gelijk tegen Almere City

De wissels van Ajax hebben de oefenwedstrijd tegen Almere City gelijkgespeeld. In Almere verscheen Ajax met een zeer sterk elftal aan de aftrap. Zo stonden miljoenenaankopen Brian Brobbey, Francisco Conceição en Calvin Bassey in het elftal. Brobbey zorgde voor de enige Amsterdamse treffer. Joey Jacobs was vlak na rust verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

In een regenachtig Almere kwamen de spelers van Ajax, die weinig tot geen minuten hadden gemaakt in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal zaterdag, redelijk uit de startblokken. De formatie die onder leiding stond van Michael Reiziger kwam een aantal keer met combinatievoetbal in de buurt van het doel van Almere-doelman Nordin Bakker. Tot echt grote kansen leidde toch overigens niet. Aan de andere kant was Almere City wel gevaarlijk. Zo maakte Remko Pasveer een cruciale tackle, nadat Faiz Mattoir een grote kans kreeg door een fout van Bassey. Het doelpunt van Ajax viel na een fout in de verdediging bij Almere. Brobbey profiteerde en schoot koeltjes raak.

Vlak na rust kwam Almere City op gelijke hoogte. De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie kreeg een hoekschop, die werd kort genomen waarna Ilias Alhaft de bal scherp indraaide. Jacobs stond klaar om in te koppen en zette de 1-1 op het scorebord. Na de goal bleef het speelbeeld nagenoeg hetzelfde. Ajax en Almere gingen veel wisselen en dat kwam de wedstrijd niet ten goede.

Opstelling Ajax (v.r.n.l.)
Pasveer; Klaiber (Fitz-Jim 46'), Schuurs, Bassey (Pierie 62'), Baas; Regeer (Gooijer 75'), Hlynsson, Ünüvar (Warmerdam 83'); Conceição (Hansen 75'), Brobbey (Rasmussen 62'), Daramy (Bandé 62').

Opstelling Almere City (v.r.n.l.)
Bakker; Akujobi (Barbet 66'), Jacobs, Van Bruggen (Royo 80'), Poll (Puriël 80'); Post (Esajas 46'), Duijvestijn, Resink; Alhaft (Kromah 70'), Wildeboer (Pascual 70'), Mattoir (Grootfaam 80')