<
>

Feyenoord pakt door en huurt Rasmussen

Feyenoord heeft de volgende zomeraanwinst binnen. Jacob Rasmussen wordt het komende seizoen van Fiorentina gehuurd. De 25-jarige Deense centrale verdediger zal tot medio 2023 op huurbasis in De Kuip spelen. Feyenoord heeft bovendien een optie tot koop bedongen.

Hoeveel de koopoptie bedraagt is niet bekend. Voor Rasmussen is de Eredivisie geen onbekend terrein. De afgelopen twee seizoenen was de Deen actief voor Vitesse, waar hij vrijwel zonder uitzondering basisspeler was in de defensie van de Arnhemmers. Hij speelde uiteindelijk 72 wedstrijden voor Vitesse. ''Ik ken de Nederlandse competitie inmiddels goed en heb altijd met veel interesse naar Feyenoord gekeken'', vertelt Rasmussen. ''De aanvallende manier van spelen spreekt mij erg aan en die past ook goed bij mij. Ik kan niet wachten om voor dit Legioen te spelen.''

Rasmussen speelde in de jeugdopleidingen van Naesby BK, Odense BK en FC Schalke 04. Via het Noorse Rosenborg belandde hij in Italië bij Empoli F.C., om begin 2019 de overstap te maken naar Fiorentina. De Deense aanwinst hoefde niet lang na te denken toen Feyenoord zich meldde: "Feyenoord is natuurlijk een zeer grote club. Dus voor mij was het een no-brainer. Voor mij is het de perfecte volgende stap in mijn carrière", aldus Rasmussen.

De verdediger is alweer de negende aanwinst voor Feyenoord. Eerder al werden Quinten Timber, Javairô Dilrosun, Santiago Giménez en Mats Wieffer werden gekocht. Danilo Pereira en Mohamed Taabouni kwamen transfervrij over. Oussama Idrissi en Sebastian Szymanski werden gehuurd.