<
>

Sari van Veenendaal stopt per direct met voetballen

Pro Shots

Sari van Veenendaal stopt per direct met voetballen. De keeper stond tijdens het EK nog als aanvoerder onder de lat bij de Oranjevrouwen, maar moest zich in het eerste duel laten wisselen vanwege een schouderblessure en al snel werd duidelijk dat ze niet meer in actie kon komen op het EK. Nu laat de 91-voudig international weten dat de wedstrijd tegen Zweden haar laatste wedstrijd was.

De 32-jarige Van Veenendaal heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Ze keepte onder andere voor FC Utrecht, FC Twente, Arsenal, Atlético Madrid en PSV. Voor de laatste ploeg was ze het afgelopen seizoen nog eerste keeper. Daarbij werd ze in 2017 Europees kampioen met Oranje en werd ze in 2019 tot beste keeper van de wereld uitgeroepen.

"Ik wil niet meer elke dag op het veld staan en altijd het beste uit mijzelf hoeven halen. Nu is het tijd voor leuke dingen buiten het voetbal. De keuze om te stoppen is mijn eigen keuze en dit is het juiste moment voor mij", zegt Van Veenendaal in een verklaring. "Het is voor mij altijd alles of niets geweest. Ik heb elke dag willen winnen en ik ben bevoorrecht dat ik tijdens mijn carrière meerdere prijzen heb mogen winnen.'' aldus Van Veenendaal.