<
>

Kuijt voelt respect bij ADO Den Haag: "Voor de speler en de trainer"

Bij ADO Den Haag begint Dirk Kuijt dit seizoen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal en in de gesprekken met zijn spelers merkt hij dat zijn verrichtingen als voetballer hem ook helpen in zijn trainerscarrière.

Kuijt debuteert volgende week vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie met een uitwedstrijd tegen degradant Heracles Almelo. "Je merkt wel dat er voor de speler Dirk Kuijt respect is. En nu ze bij me op het veld werken, is dat voor de trainer Dirk Kuijt ook zo."

Kuijt heeft ook inspraak in het transferbeleid en haalde met Joël Zwarts, Jordy Wehrmann en Denzel Hall drie spelers bij de selectie met een Feyenoord-verleden.

Kleine wereld

"De wereld is gewoon klein. Feyenoord heeft geen Jong Feyenoord en wij zijn ook geïnteresseerd in spelers van Jong PSV en Jong Ajax, want daar zit gewoon heel veel talent", aldus Dirk Kuijt, die in de persoon van Ajax-jeugdproduct Max de Waal op huurbasis zijn eerste zomeraanwinst verwelkomde.

"Bij Feyenoord zijn gewoon iets meer mogelijkheden. De club kijkt wat past bij deze groep, welke spelers iets zouden kunnen toevoegen aan dit elftal. Ik wil elke speler voordat ze binnenkomen ook persoonlijk gesproken hebben. En dan helpt het wel dat je een voetbalverleden hebt."