<
>

Quinten Timber voor recordbedrag definitief terug bij Feyenoord

Quinten Timber maakt definitief de overstap van FC Utrecht naar zijn jeugdclub Feyenoord, dat acht en een half miljoen euro overmaakt naar de Domstedelingen. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 10 miljoen euro, waardoor Feyenoord het eigen transferrecord van zeven miljoen euro verbreekt. De 21-jarige middenvelder tekent een contract tot medio 2026 bij de Rotterdammers.

Timber keert door zijn transfer terug naar de profclub die hem als eerste een kans gaf in de jeugdopleiding in het betaald voetbal. Feyenoord plukte Timber in 2008 weg bij de amateurs van DVSU uit Utrecht. Samen met zijn tweelingbroer Jurriën vertrok hij in 2014 naar de jeugd van Ajax.

Bij Ajax kwam Timber tot 40 wedstrijden in Jong Ajax, waarna hij in 2021 transfervrij naar FC Utrecht vertrok. In 31 Eredivisieduels maakte Timber afgelopen seizoen veel indruk, waardoor hij na een jaar de Galgenwaard alweer achter zich laat voor een nieuwe kans bij Feyenoord.

Met het potentiële vertrek van Fredrik Aursnes naar SL Benfica hoopt Feyenoord met de komst van Timber alle plekken op het middenveld weer dubbel bezet te hebben. Eerder werd deze zomer Mats Wieffer bij Excelsior weggeplukt. Sebastian Szymanski wordt gehuurd van Dinamo Moskou.