<
>

Ajax ook met Brobbey en Conceição in de basis langs Shakthar

Pro Shots

De reserves van Ajax hebben ook het tweede oefenduel met Shakhtar Donetsk gewonnen. Op De Toekomst werden de Oekraïners met 3-0 verslagen. Naci Ünüvar was twee keer trefzeker, het openingsdoelpunt werd gemaakt door Tristan Gooijer.

Schreuder had basisplaatsen in petto voor Brian Brobbey en Francisco Fernandes Conceição. Zij werden in de rust vervangen door Christian Rasmussen en Sontje Hansen bij een stand van 1-0.

Ünüvar kwam na 70 minuten binnen de lijnen en had slechts twintig minuten nodig om twee keer tot scoren te komen, waarvan de laatste erg fraai was. Hij omspeelde de keeper met een pirouette en schoof binnen.

Het duel met de reservers van Shakhtar was voor Schreuder de laatste mogelijkheid om de puntjes op de i te zetten voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal van komende zaterdag. Dan komt bekerwinnaar PSV naar Amsterdam. Het duel tussen Ajax en PSV begint om 20.00 uur en is LIVE te zien op ESPN.

Opstelling Ajax: Gorter; Gooijer, Schuurs (70. Pierie), Magallán, Baas (70. Milovanović); Fitz-Jim (70. Warmerdam), Taylor (70. Hlynsson), Kudus (70. Ünüvar); Conceiçao (46. Hansen), Brobbey (46. Rasmussen), Daramy (70. Bandé).

AEK Athene nipt te sterk voor FC Utrecht

FC Utrecht heeft de voorlaatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 0-1 verloren van AEK Athene. Voormalig AZ-speler Levi Garcia maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Trainer Henk Fraser greep het duel met AEK aan om zoveel mogelijk spelers aan het werk te zien. In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren. In de rust wisselde Fraser zijn hele elftal op twee spelers na. Ruben Kluivert en Mark van der Maarel bleven staan.

Al snel in de tweede helft scoorde Garcia voor de Griekse topclub, waar Nordin Amrabat ook in de binnen de lijn kwam. Een achterstand die Utrecht op het veld van Alkmaarsche Boys niet meer kon repareren. Utrecht kon in het restant de achterstand niet meer repareren en maakt zich nu op voor het laatste oefenduel van de voorbereiding.

Opstelling FC Utrecht, eerste helft: Vasilis Barkas, Hidde ter Avest, Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn, Ruben Kluivert, Django Warmerdam, Taylor Booth, Sander van de Streek, Othmane Boussaid, Tasos Douvikas, Daishawn Redan.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft: Thijmen Nijhuis, Joshua Rawlins, Mark van der Maarel (76. Modibo Sagnan), Ruben Kluivert (76. Rocco Robert Shein), Luuk Brouwers, Albert Lottin, Mimoun Mahi, Djevencio van der Kust, Moussa Sylla, Henk Veerman, Bas Dost.

Zaterdag speelt FC Utrecht om 16.30 uur in de Galgenwaard tegen Shakhtar Donetsk. Het duel is LIVE te zien op ESPN.