<
>

Casparij dankzij Oranje naar City: "Vanwege Brexit lastig overstappen"

Kerstin Casparij is nog aan het bijkomen van het teleurstellende EK in Engeland, maar mede door dat toernooi heeft ze wel een prachtige overstap van FC Twente naar Manchester City kunnen maken. De Oranje-international knokte zich in de basis tijdens het afgelopen EK en mag zich op gaan maken voor de Women's Super League.

Mede dankzij haar gespeelde wedstrijden op het EK kon de overgang naar Engeland doorgang vinden. Als Casparij niet had gespeeld op het EK, was de transfer - die sinds februari in de maak was - niet doorgegaan: "Het fijne weet ik er ook niet van, maar die kans was aanwezig."

De 21-jarige rechtervleugelverdediger geeft aan dat het vanwege de Brexit heel lastig is om naar Engeland over te stappen. "Vooral voor speelsters die niet alles in het Nederlands elftal spelen. Ze werken met een bepaald puntensysteem. Daarin staat de Nederlandse competitie niet zo hoog aangeschreven, dus is het van belang dat je landskampioen wordt en veel speelt", aldus Casparij, die met FC Twente kampioen werd afgelopen seizoen.

Punten kunnen ook behaald worden door interlands te spelen. Casparij begon het afgelopen EK tegen Zweden nog op de bank, viel tegen Portugal en Zwitserland in en in de kwartfinale tegen Frankrijk was ze basisspeler. Ook bij The Citizens gaat Casparij voor de eerste elf: "Ik kom om te voetballen", is de rechtsback - die ook op links uit de voeten kan - duidelijk over haar ambitie.

Gelukkig voor de 13-voudig international en haar nieuwe club is de overstap er toch van gekomen. De 21-jarige neemt van Twente afscheid met twee landstitels en één Eredivisie Cup. Haar nieuwe club eindige het afgelopen seizoen als nummer derde in de competitie, waardoor de topclub uit Manchester zich voor de vorrondes van de UEFA Women's Champions League kwalificeerde. Lees hier meer over haar overgang naar Manchester City.