<
>

Can Bozdogan op huurbasis naar FC Utrecht

ANP Foto

FC Utrecht heeft zich versterkt met Can Bozdogan. De 21-jarige middenvelder wordt voor één jaar gehuurd van het Duitse FC Schalke 04. Utrecht heeft in de huurovereenkomst tevens een optie tot koop bedongen op de Duitse jeugdinternational. Bozdogan staat sinds 2019 onder contract bij de club uit Gelsenkirchen, dat hem overnam van 1. FC Köln.

De middenvelder uit Keulen speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor de Turkse kampioen Besiktas. Bozdogan kwam onder meer vier keer in actie in de Champions League. Zo deed hij mee in beide groepsduels met Ajax. Bozdogan speelde eerder zeventien wedstrijden in de Bundesliga voor Schalke 04, dat afgelopen seizoen zonder hem een terugkeer op het hoogste niveau afdwong.

"We zijn ontzettend blij dat Can voor FC Utrecht heeft gekozen", zegt technisch directeur Jordy Zuidam, die met de komst van de Duitser inspeelt op het mogelijke vertrek van Quinten Timber. "Can is een talentvolle linksbenige centrale middenvelder met een goede trap. Hij is een dynamische speler, die erg technisch is en daarnaast veel energie in zijn spel legt."

FC Utrecht is deze zomer zeer actief op de transfermarkt. Zo kwamen onder anderen Bas Dost, Luuk Brouwers, Taylor Booth, Nick Viergever en Daishawn Redan naar Utrecht.