<
>

Feyenoord en Cruz Azul bereiken overeenstemming over Giménez

Pro Shots

Cruz Azul en Feyenoord hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Santiago Giménez. In het contract van de 21-jarige spits staat een afkoopsom van acht miljoen euro voor Europese clubs. De Rotterdammers kopen voor vier miljoen euro nu vijftig procent van de transferrechten van de Mexicaans international. Daarmee verzekert Cruz Azul zich van een toekomstige vergoeding van vijftig procent, mocht Feyenoord de spits in de toekomst doorverkopen.

Feyenoord kan gedurende een jaar maximaal veertig procent extra transferrechten bijkopen, na een jaar vervalt deze mogelijkheid. Ondanks dat een overeenkomst op het papierwerk na rond is, reist Giménez nog wel met zijn club mee naar de uitwedstrijd in de nacht van dinsdag op woensdag tegen San Luis. Als alle ontbrekende documentatie tussen de clubs is afgerond, kan de transfer officieel gemaakt worden.

Giménez is een linksbenige spits die in 2017 debuteerde voor Cruz Azul. Hij speelde sindsdien 105 wedstrijden voor de Mexicaanse club. Daarin maakte hij twintig doelpunten en gaf hij elf assists. Bij het nationale elftal van Mexico heeft hij in vier wedstrijden een beter moyenne. De spits maakte tot dusver twee doelpunten voor zijn land. Giménez werd geboren in Buenos Aires en is ook in het bezit van een Argentijns paspoort.