<
>

Eenmalig Belgisch international Vanheusden op huurbasis naar AZ

Centrumverdediger Zinho Vanheusden wordt door AZ voor één seizoen gehuurd van Internazionale. De Alkmaarders hebben daarbij tevens een optie tot koop bedongen. De 22-jarige eenmalig Belgisch international kwam in Milaan niet tot een doorbraak in het eerste elftal en werd eerder verhuurd aan Standard Liege en Genoa.

Vanheusden kan zelf niet wachten tot zijn debuut voor AZ. "Het contact met Max (Huiberts, red.) is enkele maanden geleden begonnen en daar sprak veel vertrouwen van uit. AZ is de juiste ploeg voor mij.", aldus de Belg. De rechtsbenige verdediger maakte op 8 oktober 2020 zijn debuut voor De Rode Duivels in een oefeninterland tegen Ivoorkust. Vooralsnog bleef het bij die ene interland.

Ook Max Huiberts is zeer tevreden met de komst van een extra centrale verdediger. "Zinho is heel erg gewend om vanuit de opbouw het spel te verleggen met zijn passing en zijn indribbelen. Daarnaast is hij wendbaar en snel. Hij kan ook goed koppen. Eigenlijk heeft hij alle eigenschappen die je van een centrale verdediger wil zien", aldus de directeur voetbalzaken van AZ.