<
>

Van Hooijdonk keert terug bij SC Heerenveen

Sydney van Hooijdonk keert terug bij SC Heerenveen. De 22-jarige spits wordt opnieuw gehuurd van Bologna. Heerenveen bedong geen koopoptie bij de deal. Van Hooijdonk maakte een half jaar geleden op huurbasis al de overstap van Italië naar Heerenveen. In Friese dienst kwam de aanvaller na de winterstop tot zeven doelpunten in vijftien wedstrijden.

Met de komst van Van Hooijdonk heeft Heerenveen de zo gewenste versterking in de aanval binnen. Na wekenlang onderhandelen met Bologna is er nu groen licht. Van Hooijdonk voetbalt dit seizoen in het Abe Lenstra-stadion en vormt dus opnieuw een koppel met Amin Sarr, met wie hij het voorbije halfjaar zo’n goede klik had.

Technisch manager Ferry de Haan: “We zijn heel blij dat het verblijf van Sydney bij ons een vervolg krijgt. We hebben er geen geheim van gemaakt dat we hem hier wilden ‘houden’. Het afgelopen halfjaar heeft hij bij ons aangetoond een absolute toegevoegde waarde te zijn, zowel op als buiten het veld. Sydney past uitstekend in de groep en met zijn mentaliteit ook perfect bij sc Heerenveen.”

Van Hooijdonk sluit meteen aan bij de selectie van Kees van Wonderen. Hij heeft de voorbije weken de voorbereiding met Bologna meegedraaid en is wedstrijdfit.