<
>

Laporta: "Hoop dat het Messi-hoofdstuk niet is afgelopen"

Het vertrek van Lionel Messi doet nog altijd pijn in Barcelona. Joan Laporta, voorzitter FC Barcelona, weet dat ook, maar blijft erbij dat het de enige oplossing was. "Messi was alles. Hij is mogelijk de beste speler ooit in de geschiedenis van Barça. voor mij is hij alleen te vergelijken met Johan Cruijff. Maar het moest op een dag gebeuren. We moesten een beslissing nemen als gevolg van de situatie waarin we zijn gebracht", aldus Laporta.

Tijdperk Messi
De voorzitter van Barcelona vertrouwt erop dat er nog een mooier einde kan komen aan het tijdperk Messi. "Ik hoop dat het Messi-hoofdstuk niet voorbij is. Ik denk dat het onze verantwoordelijkheid is om te proberen een moment te vinden om dat hoofdstuk, dat nog steeds open is en niet is afgesloten, te repareren."

Na 21 jaar, 778 wedstrijden, 672 goals en 305 assists kwam er noodgedwongen dus een einde aan Messi zijn tijd bij Barcelona. Dit bezorgt Laporta nog altijd gemengde gevoelens. "Als voorzitter van Barça heb ik gedaan wat ik moest doen. Maar ook als voorzitter van Barça, en op persoonlijk vlak, denk ik dat ik hem iets verschuldigd ben."