<
>

Wijnaldum op huurbasis naar AS Roma

FRANCK FIFE / AFP

Georginio Wijnaldum heeft nu dan toch echt zicht op meer speeltijd. De 31-jarige middenvelder van Paris Saint-Germain wordt voor één seizoen gehuurd door AS Roma. De Italiaanse club heeft daarnaast een koopoptie bedongen van rond de acht miljoen euro. Roma kan het jaarsalaris van Wijnaldum van negen miljoen euro niet ophoesten, waardoor de Franse club komend seizoen de helft daarvan voor zijn rekening neemt.

De transfer van Wijnaldum hing al even in de lucht. De 86-voudig international stond in de etalage bij PSG, waar hij een jaar na zijn komst alweer mocht vertrekken bij gebrek aan perspectief. In de Italiaanse hoofdstad gaat Wijnaldum samenwerken met José Mourinho. De Portugese succescoach ziet in de middenvelder de ideale versterking voor het middenveld. Wijnaldum zelf zou eerder hebben aangegeven maar al te graag onder the speciale one te willen werken.

PSV werd ook genoemd als mogelijke bestemming voor Wijnaldum. Technisch directeur John de John noemde begin juli een terugkeer echter 'niet realistisch'. Bij Roma hoopt de middenvelder zich terug te vechten in de selectie van bondscoach Louis van Gaal.