<
>

Ten Hag weet tegen Gerrard voor het eerst niet te winnen met Manchester United

Pro Shots

Erik ten Hag heeft in zijn vierde wedstrijd als trainer van Manchester United voor het eerst niet weten te winnen. In het regenachtige Perth, Australië, zag hij zijn team op een dramatisch veld in de laatste seconde een 2-1 voorsprong verspelen tegen het Aston Villa van Steven Gerrard. Door het 2-2 gelijke spel behoudt Ten Hag wel zijn ongeslagen status in Manchester.

Het was tegen Villa wat minder overtuigend dan tijdens de vorige wedstrijden in de voorbereiding van United. De ploeg van Ten Hag kwam op voorsprong dankzij een goal van Jadon Sancho. Op slag van rust werden The Red Devils nog geholpen door Matty Cash, die de bal ongelukkig in eigen doel werkte.

In de tweede helft kwam Aston Villa al snel terug tot 2-1 via een treffer van Leon Bailey. United wankelde met momenten en had onder meer aanvoerder Harry Maguire nog nodig om een gelijkmaker van de lijn te halen. In de allerlaatste seconde ging het alsnog mis voor Ten Hag en co. Vanuit een corner was het Calum Chambers die de gelijkmaker binennkopte.

Eerste basisplaats Van de Beek

Dit keer was er wel een basisplaats voor Donny van de Beek. De Nederlandse middenvelder startte voor het eerst onder Ten Hag. Tyrell Malacia moest tegen Aston Villa wel genoegen nemen met een plek op de bank. De back, die overkwam van Feyenoord, nam zo'n twintig minuten voor tijd de plaats in van Luke Shaw. Ook Tahith Chong kreeg nog speeltijd van Ten Hag. De Nederlander viel dik vijftien minuten voor tijd in voor Anthony Martial.

Christian Eriksen en Lisandro Martinez zaten nog niet bij de selectie. Zij worden pas laat in de voorbereiding verwacht.

Succesvolle voorbereiding

Ten Hag begon zijn tijdperk bij United met een overtuigende 4-0 zege op Liverpool. Later werden ook Melbourne Victory (4-1) en Crystal Palace (3-1) verslagen tijdens de voorbereidingstour.