<
>

Excelsior verrast met aantrekken Ayoub

Excelsior

Yassine Ayoub keert bij Excelsior terug in de Eredivisie. De 28-jarige middenvelder komt over van de Griekse grootmacht Panathinaikos en heeft een tweejarig contract ondertekend bij de promovendus. De oud-speler van onder meer Feyenoord en FC Utrecht voorziet de Kralingers van flink wat Eredivisie-ervaring.

Ervaring die erg welkom is in de selectie van Marinus Dijkhuizen. ""Het zijn de details die in de Eredivisie het verschil maken. Ik weet wat er op dit niveau gevraagd wordt en hoop dit te kunnen overbrengen. Ik wil met Excelsior laten zien wie we zijn. We moeten vertrouwen hebben in onszelf. Excelsior is met een bepaald lef in de Eredivisie gekomen. Nu moeten we laten zien dat we daar thuishoren door er met elkaar voor gaan strijden", klinkt het ambitieus uit de mond van de nieuweling.

Ayoub, die eerder deze zomer meetrainder bij Fortuna Sittard, genoot interesse van meerdere clubs. Hij volgde zijn gevoel en koos voor Excelsior. "Ik ben een gevoelsmens en baseer mijn beslissingen dus voor een groot deel daar op. Dat Excelsior zo veel moeite heeft gedaan voor mij, daar sprak voor mij veel vertrouwen uit. Ik vind het fijn om terug te zijn in Nederland en heb veel zin om weer lekker te kunnen voetballen.’’