<
>

Millwall-aankoop Flemming: "Dat record breken ze niet voor niets"

Hij was misschien wel de meest besproken speler van de Eredivisie op de allerlaatste speeldag. Zian Flemming voorkwam degradatie met Fortuna Sittard met een goal en een wonderbaarlijke redding tegen N.E.C. De aanvallende middenvelder, die naar Millwall FC vertrok voor 2,5 miljoen euro, is speelronde 34 nog niet vergeten. "Ik heb wel een paar besefmomenten gehad dat het wel erg bijzonder is. Zulke dagen zijn niet voor iedere speler weggelegd."

Millwall FC klopte al twee keer eerder aan bij Fortuna voor Flemming, maar een paar weken geleden kwam het pas tot een deal. De oud-speler van PEC Zwolle hoorde in Engeland dat hij met 2,5 miljoen euro de duurste aankoop van Millwall ooit is. "Dat transferrecord breken ze niet voor niets, dus het is de bedoeling dat ik een belangrijke speler wordt."

Met 25 goals en 11 assists in 62 wedstrijden voor Fortuna komt Flemming met veel zelfvertrouwen naar Millwall. Toch wordt er fysiek in de Championship iets anders gevraagd dan in de Eredivisie. "Ik had bij duels nu ineens pijn. In Nederland kende ik dat gevoel niet. Ik hoefde niet eens 100% te geven, ik won het duel vaak toch wel. Nu loop ik tijdens de training soms tegen gasten op", zegt Flemming met een lach.

No one likes us
Spelen in het beroemde stadion The Den is iets waar Flemming zin in heeft. De harde kern van Millwall heeft een behoorlijke reputatie. "Bij ons op het trainingscomplex hangen posters met het logo en de tekst ‘no one likes us’. Dat is een slogan op positieve manier."