<
>

Sparta haalt De Guzman terug naar Rotterdam

Jonathan de Guzman keert terug in de Eredivisie. De veertienvoudig international tekent een contract voor een seizoen bij Sparta Rotterdam, met de optie voor nog een jaar.

De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte in 2005 namens de Rotterdammers zijn debuut in de Eredivisie. In 2010 verruilde De Guzman Feyenoord voor Real Mallorca. De 34-jarige middenvelder speelde later in zijn loopbaan onder meer voor Swansea City, Napoli en Eintracht Frankfurt. De Guzman stond sinds oktober 2020 onder contract bij OFI Kreta en was deze zomer met de Griekse club op trainingskamp in Nederland.

De geboren Canadees was met het Nederlands elftal actief op het WK in 2014, speelde in Brazilië drie duels voor Oranje en had een basisplaats tijdens de legendarische zege op Spanje (5-1).

De Guzman is terug in Rotterdam, niet bij de club waar hij doorbrak, maar op Het Kasteel in Spangen bij Sparta. Een keuze die voor de buitenwacht verrassend klinkt, voor De Guzman allerminst. "Ik heb twee mooie jaren achter de rug bij OFI Kreta en vond dit een mooi moment om terug te keren naar Rotterdam." Een duidelijke reden voor zijn rentree op de Rotterdamse velden heeft hij niet. "Het is een gevoel. Het sprak mij aan om terug te keren naar Rotterdam en Nederland. Het voelt voor mij als thuiskomen en dat wilde ik heel graag. Ik vond het na 12 jaar in het buitenland mooi geweest."

In gesprekken met de clubleiding raakte De Guzman enthousiast van de plannen die Sparta heeft. "Je ziet dat Sparta aan het groeien is door de investeringen die deze week zijn gedaan. Het natuurgras trekt mij ook aan als speler, dat zijn kleine details die bepalend kunnen zijn", legt hij uit. "Ik ben een voetballiefhebber. Ik vind mezelf een toegevoegde waarde voor Sparta. Wij hebben een heel jonge ploeg en ik ben een van de routiniers, die jonge spelers kan helpen met mijn ervaring uit het buitenland", vertelt De Guzman over zijn rol in het komende seizoen.