<
>

Duitsland halve finalist na winst op Oostenrijk

Pro Shots

Duitsland heeft zich ten kosten van Oostenrijk gekwalificeerd voor de halve finale van het EK voetbal. Het buurland van onze oosterburen bleek een geduchte tegenstander, maar dankzij doelpunten van Lina Magull en Alexandra Popp kregen zij het Alpenland toch op de knieën: 2-0. In de volgende ronde wacht Frankrijk of Nederland als tegenstander.

Na hoog druk zetten van Duitsland, werd een uittrap van Manuela Zinsberger en een vlot lopende aanval kon Magull beheerst afronden voor de openingstreffer. Nadat Oostenrijk twee keer pech had met schoten op de paal, hield Duitsland het doel dit EK ook na vier wedstrijden nog steeds schoon. De tweede treffer voor de Duitsers werd wederom ingeleid door een uittrap van de Oostenrijkse sluitpost, maar dit keer kwam de bal niet ver, want aanvaller Popp blokte op een paar meter de uittrap en de bal rolde achter Zinsberger het net in.

Duitsland is na Engeland de tweede halve finalist die nu bekend is. Morgenavond nemen Zweden en België het tegen elkaar op en zaterdagavond om 21.00 uur is het de beurt aan Frankrijk en Nederland in hun kwartfinales.