<
>

Tagliafico definitief naar Olympique Lyon

Pro Shots

Nicolás Tagliafico maakt definitief de overstap naar Olympique Lyon. De 29-jarige verdediger gaat toch in op het aanbod van de Franse topclub en tekent een contract voor drie jaar. Ajax ontvangt een transfersom van vier miljoen euro. Tagliafico was gewoon met de Amsterdamse selectie mee naar het trainingskamp in Oostenrijk, maar trainde vandaag al apart van de groep. Hij zal snel afscheid nemen van de spelersgroep. Er wordt momenteel gekeken wanneer hij kan afreizen naar Lyon.

De ploeg van Peter Bosz had al langere tijd de pijlen gericht op de Argentijnse linksback, die bij Ajax nog een eenjarig contract had. Met Owen Wijndal trok de landskampioen onlangs al een vervanger voor hem aan.

Tagliafico kwam in januari 2018 over van Independiente. De Argentijn kwam destijds tegelijk binnen met Erik ten Hag en maakte heel de periode onder die trainer dus mee bij Ajax. Tagliafico groeide in zijn tijd in Amsterdam uit tot een publiekslieveling. De Argentijns international kwam afgelopen seizoen echter minder in actie als basisspeler en zette deze zomer dan ook in op een transfer.