<
>

Pedersen dubt over vertrek bij Feyenoord

Marcus Pedersen dubt over een mogelijk vertrek bij Feyenoord. De vleugelverdediger reageerde op zijn verjaardag na de verloren oefenwedstrijd van zaterdag tegen Union Saint-Gilloise op de geruchten over een eventuele transfer naar Southampton. Ondanks vele voordelen om bij de Rotterdammers te blijven, durft de net 22-jarige Feyenoorder nog niet uit te spreken of hij aankomend seizoen in de Eredivisie speelt.

Het is de afgelopen jaren snel gegaan voor Pedersen. In 2021 kwam hij bij Feyenoord, dat hem overnam van het Noorse Molde FK. Een jaar daarvoor nam de viervoudig Noors kampioen hem over van Tromsø IL. Als Pedersen wordt gevraagd of hij ook aankomend seizoen speler van Feyenoord is, kan hij dat niet met een ja of nee beantwoorden. “Ik voel me erg comfortabel in Rotterdam door de club, de geweldige fans en de coach. Bij Feyenoord heb ik de mogelijkheid om alleen te focussen op voetbal.”

Dat zal anders zijn als hij een stap maakt, geeft Pedersen aan. “Als ik nu weer verander van club, is dat alweer de derde keer in drie jaar. Dan moet ik weer ergens anders mijn plek vinden en me aanpassen aan een ander land. Ik probeer de geruchten niet naar mijn hoofd te laten stijgen.”

Ook heeft Pedersen een nieuwe liefde gevonden in Nederland. Sinds paar maanden zijn hockeyster Noor Omrani en hij samen. Toch ziet hij ook veel voordelen in een club als Southampton. "Het is een mooie club dat veel talenten een mooi podium geeft. Ze verkopen veel spelers die het goed doen aan grotere clubs in de Premier League. Ik ben niet een speler die bang is voor een nieuwe stap. Er is wat te zeggen voor een vertrek, maar het blijven bij Feyenoord heeft ook veel voordelen”, sluit Pedersen af.