<
>

Manchester United en Ajax akkoord over Martínez, bedrag kan oplopen tot 67 miljoen euro

Ajax en Manchester United hebben een akkoord bereikt over de overgang van Lisandro Martínez naar Manchester. De Argentijnse verdediger moet er nu zelf nog uitkomen met zijn nieuwe club. Ajax ontvangt een bedrag van minimaal 57,37 miljoen euro dat kan oplopen tot 67,37 miljoen euro.

Martínez moet nog medisch gekeurd worden en zal vervolgens een vijfjarig contract ondertekenen bij United. Daarna zal hij aansluiten bij de selectie van Ten Hag die op dit moment bezig is met een tour door Australië.

Ajax
In de zomer van 2019 kwam Martínez voor zo'n 7 miljoen euro over naar Ajax van Defensa y Justicia uit Argentinië. Hoewel hij in de eerste seizoenen - mede vanwege de concurrentie - ook met regelmaat op de bank zat, groeide hij met name in het seizoen 2021/2022 uit tot een van de belangrijkste krachten. Ook verdiende hij een plek in de nationale selectie van Argentinië. Martínez eindigde met Ajax in alle drie seizoenen als eerste in de eredivisie (in 2020 werd het seizoen vroegtijdig afgebroken vanwege corona), won één keer de KNVB-beker en één keer de Johan Cruijff Schaal.

In zijn laatste seizoen vormde hij een ijzersterk centraal verdedigingsduo met Jurriën Timber. Tijdens de eerste vijftien wedstrijden kreeg Ajax slechts twee tegendoelpunten. In de Champions League werden alle groepswedstrijden gewonnen, maar was Benfica te sterk in de achtste finales. Aan het eind van het laatste seizoen werd Martínez door de fans verkozen tot Ajacied van het Jaar.