<
>

Ajax haalt Bassey binnen als opvolger Martinez

ESPN NL

Calvin Bassey maakt de overstap van Rangers FC naar Ajax. De 22-jarige Engelse Nigeriaan tekent een contract voor vijf seizoenen en kost de club uit Amsterdam 23 miljoen euro. Dat bedrag kan via bonussen oplopen tot 26,5 miljoen euro. Bassey wordt gezien als opvolger van de naar Manchester United vertrokken Lisandro Martínez.

De Nigeriaans-international is één van de duurste aankopen uit de geschiedenis van de Amsterdammers. Eerder deze transferwindow brak Ajax het eigen transferrecord al met het aantekken van Steven Bergwijn: 31,25 miljoen euro. Met de komst van Bassey troeft Ajax naar verluidt verschillende clubs uit de Premier League af, waaronder West Ham United, Nottingham Forest en Brighton.

Van linksback naar centrale verdediger
Bassey is een linksbenige verdediger die zowel centraal als op de flank uit de voeten kan. De zesvoudig Nigeriaans international maakte bij Rangers, met wie hij afgelopen jaar de de Europa League-finale haalde, indruk als powerhouse. Waar Bassey begon als extreem aanvallend ingestelde vleugelverdediger is hij onder Giovanni van Bronckhorst het afgelopen half jaar getransformeerd tot betrouwbare centrale verdediger. Bassey is fysiek ijzersterk en beschikt daarnaast over een enorme drive en een behoorlijke techniek.

De kersverse aanwinst sluit meteen aan bij de selectie van trainer Alfred Schreuder in Oostenrijk. De Amsterdammers zijn daar momenteel op trainingskamp ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Brobbey en Conceição op een haar na Ajacied
Ajax rekent erop dat het naast Bassey op korte termijn nog twee nieuwe spelers kan verwelkomen. De club is persoonlijk rond met aanvallers Brian Brobbey en Francisco Conceição.

Wat betreft Brobbey lijkt het erop dat Ajax en RB Leipzig eruit gaan komen. Ajax wil Brobbey, en de spits wil heel graag terug naar Ajax. Met de transfer zal zo'n zeventien miljoen euro gemoeid zijn. Ook Conceição is hard op weg naar Ajax. De 19-jarige aanvaller van FC Porto heeft zijn medische keuring er al op zitten. Het lijkt een kwestie van dagen voor deze transfer officieel rond komt.