<
>

Veerman blij met aanvallende rol onder Van Nistelrooij

Joey Veerman richt zich komend seizoen bij PSV op de positie van linker middenvelder. De 23-jarige oud-speler van sc Heerenveen maakt nu voor het eerst de gehele voorbereiding bij een topclub mee en heeft de eerste verschillen tussen Roger Schmidt en Ruud van Nistelrooij al opgemerkt. Veerman kijkt ook uit naar het spelen met Guus Til en Luuk de Jong.

Vorig seizoen speelde Veerman vaak als een soort controleur naast Ibrahim Sangaré of Érick Gutiérrez. "Ik speel nu waarschijnlijk iets hoger op het veld. Dat heb ik ook besproken. Ik sta ook als linker middenvelder opgesteld op de trainingen en wedstrijden."

Luuk de Jong
Van alle aankopen die PSV heeft gedaan, verwacht Veerman het meest van Luuk de Jong, de aanvoerder. "Kijk Luuk maakte van de week een geweldige kopgoal op de training. Dat balletje kun je wel neerleggen." Veerman ziet zichzelf wel wat assists geven, ook al kun je De Jong misschien wat minder in de diepte sturen. "Als ik hoger op het veld sta, dan hoeft hij ook niet zoveel te lopen. Dan staat hij al automatisch in de 'zestien'. En Guus Til is natuurlijk ook een loper. Dat moet goedkomen."

Verschil Schmidt en Van Nistelrooij
"Ik heb niet de voorbereiding met Schmidt meegemaakt, maar bij hem speelden we veel acht tegen acht en rondootjes. Bij deze trainer (Van Nistelrooij, red.) is het veel positiespel en meer tactische dingen. Het was vorig jaar met de gegenpressing zo dat de dichtstbijzijnde man druk moet zetten op de bal. Nu is dat misschien iets meer georganiseerd."

Zaterdag wordt het oefenduel PSVVillarreal live uitgezonden op ESPN. De aftrap is om 19:00 uur.