<
>

Helmond toont ambities met aanstaande komst Beugelsdijk

Tom Beugelsdijk vervolgt - als de papieren in orde zijn gemaakt - zijn carrière in de Keuken Kampioen Divisie bij het ambitieuze Helmond Sport. Technisch manager Louis Coolen gaf vrijdag een tip van de sluier: "De paspoort-zaken moeten nog op orde gemaakt worden. We zullen morgen zien", aldus een lachende Coolen, een dag voor de open dag van Helmond. De markante mandekker is transfervrij na zijn vertrek bij Sparta Rotterdam.

Na vier seizoenen onderin de Keuken Kampioen Divisie, wil Helmond Sport binnen drie jaar een serieuze kandidaat zijn voor promotie naar de Eredivisie. De samenwerking met het Belgische KV Mechelen en een financiële injectie zorgen voor ambitieuze plannen bij de Brabantse club. Technisch manager Louis Coolen presenteerde al elf nieuwelingen: Elmo Lieftink, Bram van Vlerken, Daniël Breedijk, Martijn Kaars, Wassim Essanoussi, Gabriël Culhaci, Flor Van den Eynden, Marcus Scholten, David Mistrafovic, Eros Maddy en Peter van Ooijen.

Beugelsdijk kwam het afgelopen seizoen in opspraak na onderzoek van de KNVB. De integriteitscommissie stelde vast dat de Hagenees weddenschappen heeft afgesloten op wedstrijden van zijn eigen club. De stopper moet hierdoor drie wedstrijden schorsing uitzitten voor zijn online gokgedrag.

Eerder werd al bekend dat er voor Beugelsdijk geen toekomst meer was bij Sparta Rotterdam, waar hij twee seizoenen speelde. De laatste keer dat hij op het tweede niveau in Nederland acteerde was in het seizoen 2011/2012 bij FC Dordrecht.