<
>

Rooney aan de slag bij DC United

Pro Shots

Wayne Rooney is de nieuwe coach van DC United. De Brit heeft getekend bij de club waar hij tussen 2018 en 2019 als speler voor uitkwam. De club uit de Amerikaanse hoofdstad was nog op zoek naar een vervanger voor Hernan Losada, die in april werd ontslagen. Rooney nam vorige maand ontslag als Derby County-manager nadat hij niet in staat was om de club uit de financiële problemen te helpen en degradatie uit de EFL Championship te voorkomen.

DC United-eigenaar Jason Levien: ''Wayne is een voetballegende en een van de meest opwindende en dynamisch opkomende managers in onze sport. Hij heeft in zijn jonge coachingcarrière al bewezen dat hij weet hoe hij een groep door tegenslagen moet leiden. Hij begrijpt onze competitie en wat er nodig is om succesvol te zijn in de Major League Soccer dankzij zijn tweejarige verblijf bij ons als speler. De passie die hij toonde terwijl hij zwart-rood droeg, heeft onze stad en onze club onder stroom gezet en we zijn zo blij om hem terug te verwelkomen als onze hoofdcoach.''

Rooney kwam als speler op 18-jarige leeftijd over van Everton naar Manchester United en werd daar een absolute legende. Hij speelde dertien seizoenen in Manchester en kwam tot 208 Premier League-goals 491 optredens. In die tijd pakte Rooney 16 grote prijzen, waaronder vijf Premier League-titels, de UEFA Champions League in 2008 en de FA Cup in 2006. Bij Engeland is hij met 120 caps recordinternational en topscorer met 53 goals.