<
>

Einde EK voor geblesseerde Van Veenendaal

Pro Shots

Sari van Veenendaal komt niet meer in actie tijdens het EK Vrouwen. Ze liep zaterdag tijdens het duel van Oranje met Zweden (1-1) een schouderblessure op en uit onderzoek is gebleken dat ze niet meer in actie kan komen tijdens het toernooi.

Jacintha Weimar is opgeroepen als vervanger van Van Veenendaal. De keeper van Feyenoord stond op de stand-by lijst en tijdens het toernooi mogen keepers bij een blessure worden vervangen. Weimar, die bij Feyenoord al bezig was met de voorbereiding op komend seizoen, zal zo snel mogelijk afreizen naar Engeland.

Bondscoach Mark Parsons baalt van de blessure van aanvoerder Van Veenendaal. "Het is verschrikkelijk nieuws. Natuurlijk allereerst voor Sari, maar daarnaast ook voor ons hele team. Sari is veel meer dan een speler van onze selectie. Ze is onze aanvoerder en een hele belangrijke leider. We gaan haar enorm missen."

Blessure Nouwen

Aniek Nouwen raakte tijdens de wedstrijd tegen Zweden ook geblesseerd. De verdediger liep een enkelblessure op en moest ook worden vervangen. Ze zal woensdag waarschijnlijk ontbreken tegen Portugal, maar blijft wel bij de selectie.