<
>

New York City FC wint penalty festijn van New England Revolution

Landskampioen New York City FC houdt door de overwinning op New England Revolution nog altijd zicht op plek één in de Eastern Conference. De ploeg uit de Big Apple kreeg voor rust drie penalty's en kon daardoor uitlopen naar een 4-2 overwinning tegen de ploeg uit Massachusetts.

Al na tien minuten ging de bal voor het eerst op de stip. Veteraan Andrew Farell ging namens de bezoekers in de fout, waardoor eerste penaltynemer Talles Magno achter de bal mocht staan. De 20-jarige Braziliaan verschalkte Djordje Petrovic, die de nummer één plek bij zijn ploeg onder de lat heeft afgedwongen. De 22-jarige Serviër zag Gustavo Bou acht minuten na de openingstreffer de gelijkmaker forceren.

Castellanos mist, Castellanos raakt
Na 34 minuten ging de bal opnieuw op de stip voor City. Topscorer Valentín Castellanos kon het niet opnieuw aanzien hoe de jonge Magno achter de bal ging staan en wilde nu zelf Petrovic passeren. De Serviër bracht echter prima redding op het schot van de Argentijn, die vorig seizoen topscorer werd van de MLS. Nadat Farrell na 41 minuten opnieuw de fout in ging - en dat moest bekopen met rood - ging de bal voor de derde keer in de eerste helft op de witte plek op elf meter van het doel. Nu schoot Castellanos onberispelijk raak, zijn elfde van het seizoen.

Na rust benutte New York de ruimte die er lag achter de verdediging van New England Revolution, vorig seizoen nog op eenzame hoogte bovenaan in de Eastern Conference. De huidige nummer zeven uit het oosten zag hoe invaller Gabriel Pereira doelman Petrovic volledig het bos instuurde, om vervolgens de score op 3-1 te zetten. Toch bleef New England in de wedstrijd. Een goede steekbal van Dejuan Jones bracht Carles Gil in staat om Bou opnieuw voor een leeg doel te zetten. De Argentijn faalde niet en tikte de 3-2 binnen.

Topscorer Castellanos
Toch was dat niet het eindschot van het duel. Castellanos wilde namelijk naar de nummer één plek van de topscorerslijst en de Argentijn slaagde daarin. Na 82 minuten benutte hij een rebound, waarna de spits over de boarding sprong, op de foto ging met fans en heel het stadion bij elkaar schreeuwde. Vorige week was Castellanos ook al goed voor twee doelpunten, waardoor zijn teller nu staat op 12. Vorig seizoen kwam hij tot 22 doelpunten met de play-offs erbij.