<
>

Ajax maakt komst Steven Bergwijn bekend: officieel duurste Eredivisie-aankoop

Steven Bergwijn is Ajacied en poseert met trainer Alfred Schreuder. Foto: Ajax / Bastiaan Heus

Ajax heeft vandaag de komst van Steven Bergwijn officieel bekendgemaakt. Op de sociale kanalen van de Amsterdammers poseert Bergwijn met een Ajaxshirt. De Oranje-international tekent een contract voor vijf jaar en komt over van Tottenham Hotspur. De transfersom van de 24-jarige aanvaller bedraagt 31,25 miljoen euro. Ajax verbreekt daarmee het oude transferrecord. Sébastien Haller was de vorige recordaankoop, hij werd destijds voor 22,5 miljoen euro gekocht.

Bergwijn speelde al in de jeugd van Ajax en stapte in 2011 over naar PSV. In Engeland kon hij nooit uitgroeien tot een vaste basiskracht. De aanvaller mikt wel op een basisplaats op het WK deze winter en bereikte daarom zelf al eerder een akkoord met Ajax.

Alfred Schreuder is blij met zijn komst vertelt de oefenmeester op de website van Ajax: ”Het is tekenend voor de ambitie van Steven dat hij ervoor kiest om de stap naar Ajax te maken. Het is een speler met veel kwaliteiten, heeft een enorme drive en is ook bijzonder doelgericht. Uiteraard ben ik blij dat we hem hebben weten vast te leggen, het betekent een nieuwe kwaliteitsimpuls voor onze selectie.”

Niet alleen bij de Londenaren gaat de kassa rinkelen. PSV krijgt door deze recordtransfer bijna 1,2 miljoen euro, volgens journalist van het Eindhovens Dagblad Rik Elfrink.

Lees hier meer over de waarde die Bergwijn kan toevoegen bij Ajax. In Voetbalpraat ging het eerder ook al over zijn beste positie.