<
>

Mogelijk LAFC-debuut Chiellini in El Tráfico live te zien op ESPN

Voetbalfanaten in de Verenigde Staten kijken al weken uit naar komende vrijdagavond (lokale tijd). Dan staat namelijk voor de zestiende keer de stadsderby tussen Los Angeles FC en Los Angeles Galaxy op het programma. De wedstrijd is op zaterdagnacht om 4.00 uur live te zien op ESPN.

Dit keer is er voor de fans van LAFC een extra reden om uit te kijken naar ‘El Tráfico’, waarschijnlijk maakt de nieuwe superster Giorgio Chiellini zijn debuut. De 37-jarige verdediger kwam onlangs over van Juventus om in de VS zijn carrière af te sluiten. Tijdens zijn presentatie vertelde de 117-voudig Italiaans international dat hij er altijd van gedroomd heeft in de MLS te voetballen.

Juventus-legende

Chiellini debuteerde in januari 2001 als 16-jarige voor Livorno. Via Fiorentina belandde hij in 2005 bij Juventus waar hij uitgroeide tot clublegende. In 561 wedstrijden voor ‘De Oude Dame’ scoorde hij 36 doelpunten. Met de club uit Turijn werd Chiellini tien keer kampioen, waarvan negen keer in de Serie A en een keer in de Serie B.

De tweede superster die ‘The Wings’ dit seizoen aantrokken, Gareth Bale, zal dit weekend hoogstwaarschijnlijk nog niet in actie komen. De Welshman heeft zijn visum nog niet rond en de verwachting is niet dat daar voor vrijdag verandering in komt. Bale kwam over van Real Madrid waarmee hij onder andere vijf keer de Champions League won.

El Tráfico

De naam El Tráfico is een afgeleide van ‘El Clásico’, zoals in Spaanstalige landen de klassiekers genoemd worden, en verwijst naar het drukke verkeer in de stad. Het is de bekendste van de twee Amerikaanse stadsderby’s. De andere is de Hudson River Derby tussen New York Red Bulls en New York City FC.

Los Angeles FC staat halverwege de competitie bovenaan in de MLS met 36 punten uit 18 wedstrijden. LA Galaxy staat vierde in de Western Conference met 27 punten. Voor wie niet 's nachts de wekker wil zetten is een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd zaterdag te zien op deze website, en 's avonds om 18.30 uur in ESPN Vandaag.