<
>

Laporta opnieuw duidelijk over De Jong: "We willen hem niet verkopen"

Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft opnieuw benadrukt dat de club Frenkie de Jong wil behouden, ondanks het feit dat de onderhandelingen met Manchester United nog steeds lopen. "We willen hem niet verkopen", aldus Laporta.

Zaterdag zei de voorzitter al dat hij er alles aan zou doen om de Nederlandse middenvelder in Barcelona te houden en vandaag herhaalde hij dezelfde boodschap tijdens de presentatie van de nieuwe aanwinst Franck Kessie. "Frenkie is een speler van Barcelona en, behalve als het nodig is om hem te laten gaan, is hij niet beschikbaar", zei Laporta. "Er zijn aanbiedingen voor hem en als het op enig moment in ons belang is, zouden we een deal kunnen sluiten, maar dat is niet het geval."

Voorkeur De Jong

De Jong liet eerder weten dat hij de voorkeur heeft om bij Barcelona te blijven. "Ik heb wel vaker gezegd: Barcelona is gewoon mijn droomclub. Ook van jongs af aan. Ik heb nooit spijt van mijn keuze gehad ondanks dat ik er meer van had gehoopt qua prijzen dan dat het tot nu toe heeft opgeleverd. Maar spijt van mijn keuze heb ik nooit gehad. Ik denk dat wij volgend jaar zeker beter kunnen dan dat we afgelopen seizoen hebben gedaan", voegde hij daar destijds aan toe.

Salaris

Spaanse bronnen melden dat Barça wil dat hij nogmaals een deel van zijn salaris inlevert, maar het is onwaarschijnlijk dat de Nederlander daarmee akkoord gaat. Hij stemde eerder namelijk al in met een salarisverlaging en heeft in de afgelopen achttien maanden aanzienlijk minder verdiend dan hij zou moeten. Daarbij is de belofte gemaakt dat hij de laatste vier jaar van zijn contract wordt gecompenseerd. Zijn contract in Barcelona loopt af in 2026.