<
>

Lisandro Martínez voor 55 miljoen en 5 jaar naar United

Lisandro Martínez verlaat Ajax voor minstens 55 miljoen euro en gaat net als Tyrell Malacia spelen bij Manchester United. Martínez tekent een contract voor vijf jaar. Dat bevestigen bronnen aan ESPN. Verwacht wordt dat United de transfer vandaag bevestigt en dat Martínez dit weekend nog kan aansluiten bij het team in Australië.

Ten Hag kent de centrale verdediger goed uit zijn tijd bij Ajax en heeft er alles aan gedaan om de Argentijn naar Old Trafford te halen. Arsenal was ook in de race voor Martínez.

De laatste weken werd duidelijk dat Martínez één van de targets was voor Arsenal en later ook Manchester United. De Londense club had een openingsbod van zo'n 25 miljoen euro, maar mede door de interesse van United en door de eisen van Ajax werd dat bedrag veel hoger. United is uiteindelijk doortastender gebleken. Bovendien lag de voorkeur van Martínez ook bij United.

Van 7 miljoen naar minstens 55 miljoen

In de zomer van 2019 kwam Martínez voor zo'n 7 miljoen euro over van Defensa y Justicia uit Argentinië. Hoewel hij in de eerste seizoenen - mede vanwege de concurrentie - ook met regelmaat op de bank zat, groeide hij met name in het seizoen 2021/2022 uit tot een van de belangrijkste krachten. Ook verdiende hij een plek in de nationale selectie van Argentinië.

Martínez eindigde met Ajax in alle drie seizoenen als eerste in de eredivisie (in 2020 werd het seizoen vroegtijdig afgebroken vanwege corona), won één keer de KNVB-beker en één keer de Johan Cruijff Schaal. In zijn laatste seizoen vormde hij een ijzersterk centraal verdedigingsduo met Jurriën Timber. Tijdens de eerste vijftien wedstrijden kreeg Ajax slechts twee tegendoelpunten. In de Champions League werden alle groepswedstrijden gewonnen, maar was Benfica te sterk in de achtste finales. Aan het eind van het laatste seizoen werd Martínez door de fans verkozen tot Ajacied van het Jaar.

Bij Manchester United wordt Martínez de achtste Argentijn in de clubgeschiedenis. Juan Sebastian Veron, Gabriel Heinze, Carlos Tevez, Angel di Maria, Marcos Rojo, Sergio Romero en Alejandro Garnacho gingen hem voor.