<
>

Gakpo over toekomst: "Er speelt genoeg"

Of het voor Cody Gakpo deze zomer tot een transfer gaat komen na een seizoen met dubbele cijfers in goals en assists, is ook voor de PSV'er een grote vraag. Het kind van de club is niet alleen geliefd in Eindhoven, maar ook bij buitenlandse clubs: "Er speelt genoeg", zegt de international. Gakpo weet echter als geen ander wat hij bij PSV heeft: "Alles moet kloppen. Bij PSV blijven zou geen straf of ramp zijn."

Geen deadline
Antwoord op de veelgestelde vraag of Cody Gakpo komend seizoen nog bij PSV te bewonderen is, kan de 23-jarige linksbuiten niet geven. Ook is er - behalve de deadline van de transferwindow - geen tijdslimiet op een transfer gezet door zijn club of de aanvaller zelf. Eerder gaf de geboren Eindhovenaar aan rustig zijn keuzes af te wegen: "Het antwoord is nog niet veranderd; ik ga alles op een rijtje zetten en ga kiezen wat het beste is. Uiteindelijk zal ik een beslissing moeten maken en dat hangt van bepaalde factoren af”, zegt de zevenvoudig Oranje-international.

Advies van de bondscoach
De factoren waar Gakpo op doelt hebben betrekking op wat de verschillende clubs te bieden hebben en de mogelijkheid tot voldoende speeltijd richting het WK. "Het belangrijkste is mijn ontwikkeling voor mij als mens en als speler. Het zou fijn zijn als je aan spelen toe komt. Daarin is het plan van PSV duidelijk naar mij toe, dan zou het plan van de andere club ook duidelijk moeten zijn", zegt Gakpo.
Vorig jaar maakte Gakpo zijn debuut in het Nederlands Elftal op het EK en de rechtspoot lijkt een grote kanshebber op een plek in de WK-selectie van Louis van Gaal: "Ik heb met de bondscoach gesproken en hij zei dat ik mijn gevoel moet volgen en dat bij PSV blijven zeker ook een optie is. Ik mag de bondscoach altijd bellen voor advies."

'Fans zullen mij begrijpen'
Over de ambities van PSV en sfeer in de groep is Gakpo duidelijk: "Er zijn nieuwe spelers, en oude bekenden zijn terug van verhuurperiodes. Ik proef dat er honger is om goed te presteren met z’n allen”, besluit de publiekslieveling, die op een spandoek al eens zijn paraaf zette onder een verlenging van een symbolisch contract. "De fans willen graag dat ik blijf, maar ik denk dat als ik een mooie stap kan maken, ze het uiteindelijk ook zullen begrijpen”, denkt Gakpo.