<
>

Paris Saint-Germain bevestigt langverwachte trainerswissel

Pro Shots

De hardnekkige geruchten waren er al weken, maar nu heeft Paris Saint-Germain het ook zelf officieel bekend gemaakt. Mauricio Pochettino is ontslagen als trainer, en wordt opgevolgd door Christophe Galtier.

De Argentijn Pochettino was sinds januari 2021 trainer van de steenrijke Parijse club. Een officiele reden voor zijn ontslag is door de club niet gecommuniceerd. "Paris Saint-Germain bevestigt dat Mauricio Pochettino niet langer werkzaam is voor de club", luidt het summiere statement op de website. Pochettino won in zijn anderhalf jaar als trainer de Franse super cup, beker en het tiende landskampioenschap in de clubgeschiedenis, een evenaring van het record van Saint-Étienne.

Opvolger

De Argentijn wordt dus opgevolgd door de 55-jarige Galtier, tot voor kort trainer van Pablo Rosario, Justin Kluivert en Calvin Stengs bij OGC Nice. Daarvoor was de voormalige verdediger trainer van Lille, waarmee hij in 2021 landskampioen werd, en Saint-Étienne. Galtier werd in Frankrijk drie keer uitgeroepen tot coach van het jaar.