<
>

Ünüvar verlengt contract bij Ajax met drie jaar

Pro Shots

Naci Ünüvar heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot medio 2026. De talentvolle middenvelder zijn contract liep nog tot 2023, maar daar komen nu dus drie extra jaren bij.

De 19-jarige Ünüvar moest het tot nu toe doen met een rol in Jong Ajax. Vorig seizoen kwam hij in het beloftenelftal in 33 wedstrijden tot maar liefst zestien doelpunten en twaalf assists, en dat was een clubrecord voor Jong Ajax. Ünüvar wil hogerop en is vastberaden om volgend seizoen door te breken in het eerste elftal van de Amsterdammers. "Mijn doel is om bij Ajax te slagen, dat is nooit veranderd. Nu kan ik de laatste stappen gaan zetten", vertelt het talent op de clubwebsite.

Hij zit sinds de voorbereiding op het nieuwe seizoen in kleedkamer 1 en krijgt volgens de club de kans om zich te bewijzen in de hoofdmacht. "We hebben twee wedstrijden gespeeld en veel getraind. Ik ben fitter geworden en kijk met een goed gevoel terug." Vooral de link met Mohamed Ihattaren lijkt goed te zijn. "Hij speelt natuurlijk op rechts en ik in de as waardoor we elkaar makkelijk vinden. We houden allebei van voetbal en voelen elkaar goed aan. De band is goed."

Debuut

Ünüvar heeft zijn officiële debuut al gemaakt in het eerste van Ajax. Dat was op 22 januari 2020 in de bekerwedstrijd Ajax – SV Spakenburg (7-0). In dat duel wist hij direct een doelpunt te maken. Ünüvar speelde tot nog toe drie wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax.