<
>

Leeds United maakt Sinisterra duurste uitgaande transfer voor Feyenoord ooit

Leeds United heeft Luis Sinisterra definitief gepresenteerd. Afgelopen week werd al bekend dat Leeds en Feyenoord een akkoord hadden bereikt over een bedrag van naar verluidt 25 miljoen, dat door bonussen nog verder kan oplopen. Daarmee is de 23-jarige Colombiaan de duurste uitgaande transfer ooit voor de Rotterdammers . De vleugelaanvaller tekent een contract tot 2027. Sinisterra is na Cyriel Dessers, Bryan Linssen, Reiss Nelson, Guus Til en Tyrell Malacia de zesde belangrijke speler die vertrekt uit De Kuip.

Sinisterra werd in de zomer van 2018 overgenomen van het Colombiaanse Once Caldas. Destijds had Feyenoord twee miljoen euro over voor de rappe dribbelaar linksvoorin. In zijn eerste seizoen werd hij nauwelijks gebruikt. Daarna groeide hij uit tot vaste waarde totdat het noodlot hem tarte. Een kruisbandblessure hield hem lang aan de kant, maar sinds zijn herstel trok hij de stijgende lijn weer door. In vier seizoenen bij Feyenoord kwam de linksbuiten tot 113 optredens, waarin hij 35 keer scoorde en 29 keer aangever was.

Met name dit seizoen groeide hij uit tot een van de steunpilaren van Feyenoord, die tot successen in de competitie en de Conference League leidde. Afgelopen seizoen was hij bij 37 doelpunten betrokken in 49 wedstrijden. Leeds United, dat ook interesse had in Cody Gakpo, is overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten en maken dus 25 miljoen euro over. Dirk Kuijt was tot voor vandaag de duurste uitgaande transfer uit De Kuip. Liverpool betaalde in 2006 achttien miljoen euro voor de aanvaller uit Katwijk. Rick Karsdorp (AS Roma, 16 miljoen), Tyrell Malacia (Manchester United, 15 miljoen) en Terence Kongolo (AS Monaco, 15 miljoen) maken de top-5 compleet.