<
>

Tannane over pikante overstap: "Niets mee te maken, ben Amsterdammer"

Oussama Tannane is vandaag officieel aangesloten bij de training van zijn nieuwe club N.E.C. De 28-jarige Tannane kwam transfervrij over van het Turkse Göztepe, waar hij slechts een half jaar heeft gespeeld. Daarvoor speelde Tannane bij Vitesse, de aartsrivaal van N.E.C.

Een pikante overstap zou je zeggen, maar Tannane zelf denkt daar heel anders over. "Nee waarom? Ik ben een Amsterdammer, dus ik heb daar niet veel mee te maken. Ik heb goed contact gehad met Ted van Leeuwen en die was heel lovend. Hij heeft een mooi plan voor mij uitgestippeld en N.E.C. is een hele mooie club. Ik weet wat ik kan. Ik kon ook zeggen dat ik met de top 3 makkelijk mee kan, maar ik ben een gevoelsmens en het gevoel dat ik bij Ted heb, had ik bij niemand anders", zegt Tannane.

Bij de supporters van Vitesse kan de overstap wel gevoelig liggen, maar ook daar heeft Tannane eigenlijk weinig last van. "Vanuit het Vitesse-kamp heb ik niet echt negatieve berichten gehad. Ik snap dat het tussen de clubs misschien niet goed gaat, maar ik heb daar niks mee te maken."