<
>

PSV presenteert met Til zesde versterking

Guus Til speelt ook komend seizoen in de Eredivisie. PSV neemt de aanvallende middenvelder over van Spartak Moskou en betaalt naar verluidt een kleine vier miljoen euro voor de international. Hij tekent een contract tot medio 2026 en voegt zich direct bij de selectie om mee te gaan naar het trainingskamp in Duitsland.

De 24-jarige Til was afgelopen seizoen op huurbasis actief bij Feyenoord. Daar werd hij herenigd met Arne Slot, met wie hij eerder bij AZ werkte. Onder Slot bloeide Til weer helemaal op. Hij maakte 15 competitiedoelpunten en had met zes treffers in de voorronde van de Conference League een belangrijk aandeel in de Europese campagne. Feyenoord wilde Til daarom ook graag definitief overnemen, maar daar steekt PSV nu dus een stokje voor. "Het plaatje dat PSV me schetste was heel aantrekkelijk", zegt Til. "Sportief is er veel mogelijk. Daarnaast geeft dit de stabiliteit die ik zocht. Ik kijk er enorm naar uit om te beginnen."

Zesde versterking
PSV presenteert met Til alweer hun zesde versterking deze zomer. Eerder werden Walter Benítez, Ki-Jana Hoever, Boy Waterman, Xavi Simons en Luuk de Jong aangetrokken. Technisch directeur John de Jong: "Ik heb twee jaar geleden al eens uitgebreid met Guus gesproken en hem verteld dat we hem een interessante speler vinden. Afgelopen jaar heeft hij ons beeld bevestigd door in alle competities bij elkaar opgeteld 21 doelpunten te maken en zichzelf weer in Oranje te spelen. Guus heeft specifieke kwaliteiten die van meerwaarde zijn voor ons team. Ik ben blij dat hij voor PSV kiest."