<
>

Davids: "Je kijkt je ogen uit met één van de beste trainers ter wereld"

"Fantastisch. Ik ben natuurlijk met één van de beste trainers ter wereld", blikt Edgar Davids terug. Hij heeft zijn eerste periode als assistent-bondscoach achter de rug en kijkt zijn ogen uit bij het Nederlands elftal waar hij samenwerkt met Louis van Gaal.

Het was een succesvolle eerste periode, want Oranje verzamelde tien punten in de eerste vier wedstrijden van de Nations League. Een knappe prestatie vindt ook Davids: "Je hebt gewoon een fantastische groep. Ik vond het ook echt fantastisch wat ze hebben gedaan. Je moet nagaan dat het wel het einde van het seizoen is. Een lang seizoen. Fysiek en mentaal. En dan toch nog honderd en twintig procent geven om het tot een goed einde te brengen."

In september staan de overige twee groepsduels van de Nations League op het programma. Daarin speelt Oranje nog tegen België en Polen. Nederland is momenteel de koploper met tien punten en wordt gevolgd door de Belgen, die tweede staan met zeven punten. Die twee wedstrijden zijn de laatste test voor het WK dat in november losbarst.