<
>

PSV in extremis gelijk tegen Cercle, AZ wint van PEC

ANP

Voor verschillende ploegen uit de Eredivisie is de voorbereiding op het nieuwe seizoen inmiddels echt begonnen. PSV, AZ, Fortuna Sittard, RKC Waalwijk, FC Groningen, Excelsior, Sparta en Vitesse speelden vandaag allen oefenwedstrijden. Hierbij een overzicht van de resultaten van de verschillende clubs:

PSV 2-2 Cercle Brugge

Lang leek het erop alsof PSV de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen ging winnen. In een gloednieuw thuistenue kwamen de Eindhovenaren op 1-0 door een goal van Noni Madueke. PSV, dat nog zonder aanwinst Luuk de Jong speelde, kwam op de tweede helft ook nog op 2-0. Mathijs Tielemans, geen familie van, was verantwoordelijk voor de tweede treffer. Daarna gingen de Belgen op de aanval spelen en kwam het, via twee doelpunten van Kévin Denkey, op 2-2.

Bij PSV speelden in de eerste helft aanwinsten Walter Benítez en Ki-Jana Hoever.

AZ 3-1 PEC Zwolle

AZ ging de strijd aan met degradant PEC Zwolle. De Alkmaarders begonnen de wedstrijd met oud PEC-speler Mees de Wit in de basis. Met de linkervleugelverdediger in de ploeg had AZ weinig moeite met PEC. Yusuf Barasi tikte de 1-0 binnen. Daarna maakte de negentienjarige aanwinst Mayckel Lahdo er 2-0 van. De aanvaller nam de bal handig mee en schoot goed binnen.

Na rust kwam onder andere Jens Odgaard binnen de lijnen bij AZ. De aanwinst zag hoe Vangelis Pavlidis de 3-0 op het scorebord bracht. PEC deed via Chardi Landu nog wel wat terug, maar kwam niet verder dan een eretreffer.

Fortuna Sittard 2-3 Viktoria Köln

Fortuna Sittard heeft zijn eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding verloren van Derde Bundesligist Viktoria Köln: 2-3.De ploeg van trainer Sjors Ultee kwam weliswaar op voorsprong in Nederweert-Eind, maar kwam uiteindelijk inhoud te kort tegen de Duitsers die uitkomen op het derde niveau.

Mats Seuntjens en Paul Gladon waren verantwoordelijk voor de Limburgse treffers.

RKC Waalwijk 5-3 TOP Oss

RKC had geen moeite met Keuken Kampioen Divisie-ploeg TOP Oss. Op het veld van buurman vv Baardwijk werd het 5-3 in het voordeel van de Waalwijkers. Julian Lelieveld, David Min, Dario van den Buijs, Mika Biereth en Yassin Oukili zorgden voor de doelpunten bij RKC. Jearl Margaritha en Kay Tejan scoorden voor TOP.

FC Groningen 2-1 PAOK Saloniki

FC Groningen heeft de oefenwedstrijd tegen het Griekse FC PAOK Saloniki met 2-1 gewonnen. FC Groningen draaide een achterstand om door goals van Daleho Irandust en Michael de Leeuw. Vooral de goal van Irandust was schitterend, hij lobde de bal prachtig over de Griekse keeper.

Ioannis Konstantelias scoorde namens PAOK.

Excelsior 10-2 SV Slikkerveer

Excelsior is de oefencampagne begonnen met een 2-10 overwinning op streekgenoot Slikkerveer. De tweedeklasser leek heel even op weg naar een stunt, maar was uiteindelijk kansloos. Slikkerveer kwam namelijk op 1-0, maar de Rotterdammers stelden snel orde op zaken. Raphael Eyongo (3x), Brent Vugts, Chouhaib Driouech, Nathan Tjoe-A-On en Kenzo Goudmijn (4x) waren trefzeker namens de Eredivisionist.

Vitesse 7-0 Combinatieteam AVW'66 & Sc Westervoort

Vitesse heeft de oefencampagne zaterdag afgetrapt met een 0-7 overwinning op de Westervoortse selectie, die bestond uit een afvaardiging van zowel AVW’66 als SC Westervoort. Million Manhoef opende het bal, daarna waren er treffers van Sondre Tronstad, Thomas Buitink, Silvan Bröker, Miliano Jonathans en Simon van Duivenbooden (2x).

Melle Meulensteen maakte zijn debuut voor Vitesse, Patrick Vroegh ontbrak juist vanwege een aanstaande transfer naar RKC Waalwijk.

Sparta Rotterdam 9-0 Gouds Sterrenteam (spelers van de verschillende clubs uit Gouda)

Sparta heeft ook zijn eerste wedstrijd gewonnen van de voorbereiding. Tegen een team dat bestond uit spelers van verschillende clubs uit Gouda, werd het 9-0. Vito van Crooij, Aaron Meijers, Arno Verschueren, Achraf Madi (2x), Mohammed Tahiri (2x), Lorenzo van Kleef en Patrick Brouwer waren trefzeker voor de Spartanen.