<
>

PSV heeft 'buitencategorie-spits' Luuk de Jong binnen

Luuk de Jong keert terug bij PSV, de club waar hij tussen 2014 en 2019 ook al actief was. De 31-jarige spits tekent een contract tot 2025. De onderhandelingen met Sevilla zijn de afgelopen dagen in een stroomversnelling geraakt.

'Buitencategorie-spits'
Bij ESPN liet PSV-trainer Ruud van Nistelrooij onlangs al weten dat hij Luuk de Jong dolgraag naar Eindhoven zou willen zien komen.

“Daar waren stevige onderhandelingen met Sevilla voor nodig en vrijdagavond ontstond er gelukkig een doorbraak. Ook vorig seizoen hebben we een poging gewaagd om Luuk terug naar PSV te halen. Ik ben blij dat het nu wel gelukt is. Luuk brengt ons ervaring, leiderschap en doelpunten en kan maandag al mee naar Duitsland om zich met de selectie voor te bereiden", aldus technisch directeur John de Jong op de clubwebsite.

Sevilla nam per ongeluk al afscheid
De aanstaande transfer van Luuk de Jong naar PSV werd door Sevilla per ongeluk op vrijdagavond al verklapt op de eigen website. In een snel verwijderd bericht stond dat Sevilla en PSV een principe-akkoord hadden bereikt over de spits.

Met de aanstaande terugkeer naar PSV komt er voor Luuk de Jong een einde aan een aantal mooie jaren in Spanje. Zo bezorgde de spits Sevilla, de club waar hij twee volledige seizoenen speelde, in 2020 hoogstpersoonlijk de Europa League. De Jong scoorde toen twee keer in de met 3-2 gewonnen finale tegen Inter.

Afgelopen seizoen werd Luuk de Jong door Sevilla verhuurd aan FC Barcelona. In Camp Nou groeide hij, voornamelijk als pinchhitter, uit tot publiekslieveling. In 29 officiële wedstrijden, waarvan 19 keer als invaller, maakte De Jong zeven doelpunten.

Terug op oude nest
Luuk de Jong maakt zich nu dus op voor zijn tweede periode in het shirt van PSV. Zijn eerdere vijf seizoenen waren uiterst succesvol. De Jong werd met PSV maar liefst drie keer kampioen van Nederland. Samen maakten zij, in het seizoen 2017/18, de vooralsnog laatste landstitel van PSV mee.

Verder won Luuk de Jong in zijn eerste PSV-periode twee keer de Johan Cruijff Schaal en werd hij eenmaal topscorer van Nederland. Dat was met 28 doelpunten in het seizoen 2018/19, al moest hij die titel toen wel delen met Ajacied Dušan Tadić.