<
>

Inter bevestigt komst André Onana: 'Nieuwe stop in zijn reis'

Pro Shots

André Onana vertrekt definitief naar Inter. De transfer hing al geruime tijd in de lucht, maar de Italiaanse club heeft zijn komst nu bevestigd en heet hem welkom op de eigen clubkanalen. Zo komt er een einde aan de soap rondom de doelman.

'De 26-jarige doelman voegt een nieuwe stop toe aan zijn reis', schrijft Inter. 'Via het dorp Nkol Ngok in Yaounde, Barcelona en Amsterdam, is Onana nu in Milaan. André is de vierde Kameroener die voor Inter speelt, in de voetsporen van landgenoten Samuel Eto'o, Pierre Womé en Daniel Maa Boumsong.'

Einde van hectische periode

De onderhandelingen tussen Onana en Ajax over een nieuw contract liepen vorig jaar spaak. De Kameroener kwam er niet uit met de club en dus besloot hij zijn contract niet te verlengen. Hierdoor was het duidelijk dat hij transfervrij de deur uit zou lopen en het was ook al snel bekend dat hij op weg was naar Inter. Dit leverde hem veel kritiek op aangezien Ajax de doelman steunde in de periode waarin hij zijn dopingschorsing uitzat.

Onana kwam bij Ajax uiteindelijk tot 212 officiële wedstrijden en daarin hield de Kameroener 85 keer zijn doel schoon.

Vierde zomerse transfer

Met de komst van Onana slaat Inter voor de vierde keer toe deze transferperiode. Eerder kwamen Romelu Lukaku, Henrikh Mkhitaryan en Kristjan Assalani al naar Milaan.