<
>

FC Utrecht heeft spits binnen: Bas Dost terug in de Eredivisie

Bas Dost keert terug in de Eredivisie. De Nederlandse spits heeft namelijk een contract getekend voor één seizoen bij FC Utrecht en komt transfervrij over van Club Brugge.

Er was meer interesse in de 33-jarige Dost, uit de Bundesliga en Eredivisie, maar na gesprekken met Utrecht besloot hij toch om zijn carrière voort te zetten in de Domstad. Zo slaat Utrecht opnieuw toe op de transfermarkt en heeft trainer Henk Fraser zijn gewilde spits binnen.

Terug in Nederland

Dost gaat aan de slag bij zijn vierde Nederlandse club in het betaald voetbal. Hij begon zijn profcarrière bij FC Emmen, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. Zijn jeugdliefde toonde deze transferperiode ook nog interesse in hem, maar na 'goede gesprekken' met de club slaat Dost nu toch een andere weg in.

Na zijn periode bij Emmen vervolgde de spits zijn weg bij Heracles Almelo. Daar speelde Dost twee seizoenen en daarin kwam hij tot negentien doelpunten. Dit leverde hem een kans op bij sc Heerenveen dat hem voor een kleine drie miljoen euro overnam. In Heerenveen maakte Dost naam bij het grotere publiek, want daar scoorde hij in twee seizoenen maar liefst 52 keer in 73 wedstrijden. Met name zijn laatste seizoen was erg succesvol, want daarin kroonde hij zich met 32 Eredivisie-treffers tot topscorer van de competitie.

Na dat jaar vertrok Dost naar het buitenland. Via Wolfsburg, Sporting CP, Eintracht Frankfurt en Club Brugge is hij nu weer terug in Nederland.

Actieve transferperiode

Utrecht is deze transferperiode druk bezig om de aanval te versterken, want vorige week werd Daishawn Redan nog gepresenteerd. Utrecht huurt de aanvaller van Hertha BSC en heeft daarbij een optie tot koop bedongen.

Het ziet er ook naar uit dat de Domstedelingen nog niet klaar zijn op de transfermarkt. Zo spelen er achter de schermen nog verschillende zaken. Utrecht hoopt bijvoorbeeld ook nog op de komst van 64-voudig Marokkaans international Nordin Amrabat, die voor AEK Athene uitkomt. Zijn ervaring zou veel kunnen toevoegen aan de selectie van Fraser, maar de Grieken willen hun reserve-aanvoerder niet zomaar laten gaan.