<
>

Feyenoord akkoord met Manchester United over Malacia

Manchester United probeert Tyrell Malacia voor de neus van Olympique Lyonnais weg te kapen. De linksback van Feyenoord leek op weg naar Frankrijk, die zo'n vijftien miljoen euro overhebben voor Malacia. Inmiddels heeft United een soortgelijk aanbod en gedaan en is Feyenoord wederom akkoord gegaan.

"Wij hebben inderdaad een akkoord bereikt met Manchester United", bevestigt technisch directeur Frank Arnesen aan het Algemeen Dagblad. Bronnen melden aan ESPN dat Malacia op Old Trafford de concurrentie aan zou moeten gaan met Luke Shaw en Alex Telles. Laatstgenoemde mag echter vertrekken als er een goed bod komt op de linkspoot die in 2020 werd overgenomen van FC Porto.

Het is nu aan Malacia zelf om een keuze te maken. De back kan bij Lyon aan de slag met de Nederlandse coach Peter Bosz en bij United met Erik ten Hag. Voor zover bekend is er nog geen persoonlijk akkoord tussen de speler en een van de clubs.

Malacia heeft 'de luxe keuze' te danken aan zijn sterke seizoen bij Feyenoord. De back blonk uit in de Conference League en de Eredivisie. Ook maakte de back een goede indruk bij Oranje, waarvoor hij inmiddels vijf interlands heeft gespeeld.