<
>

United bereikt doorbraak in onderhandelingen over Frenkie de Jong

Pro Shots

Manchester United heeft een doorbraak bereikt in de poging om Frenkie de Jong te contracteren. Bronnen melden aan onze Spaanse en Engelse collega's van ESPN dat er een akkoord is bereikt na een bod van United aan Barcelona. United wil 65 miljoen euro betalen voor de middenvelder, die Erik ten Hag's topdoel is voor de zomer.

Er moet nog wel overeenstemming worden bereikt over de bonussen die de kosten boven de 80 miljoen euro kunnen brengen. Bronnen die dicht bij de deal staan melden dat de deal nog niet rond is en dat er nog 'belangrijke' hordes te nemen zijn. Zowel op Old Trafford als in Camp Nou groeit het vertrouwen dat er een akkoord kan worden gesloten en dat De Jong de eerste nieuwe speler kan worden van Ten Hag's bewind bij United.

Doelwit
De Nederlandse international is Ten Hag's belangrijkste doelwit en er is hoop dat hij in het vliegtuig zit als de selectie op 8 juli vertrekt voor hun tournee door Thailand en Australië. United is op zoek naar versterking van hun middenveld na het vertrek van Paul Pogba en Nemanja Matic. Matic is gratis overgestapt naar Roma, terwijl Pogba naar Juventus gaat.

Ten Hag heeft met De Jong samengewerkt bij Ajax en wil de 25-jarige rechtspoot graag naar United halen. Barcelona wil ook graag verkopen in een poging om hun financiële problemen te overwinnen en andere transferzaken te financieren deze zomer.

Antony
Na de aankoop van De Jong zal United zich richten op het aantrekken van een veelzijdige spits die op meerdere posities in de voorste linie kan spelen. De Braziliaanse vleugelspeler Antony staat op de lijst van potentiële doelwitten, maar tot nu toe is United afgeschrikt door de 80 miljoen euro die Ajax voor de Braziliaan wil hebben. United zelf denkt eerder aan 40 miljoen euro.