<
>

Steijn over meetrainen Beugelsdijk: "KNVB is bezig met een tuchtzaak"

Tom Beugelsdijk traint momenteel mee bij Sparta. Maar er heerst twijfel of hij in aanmerking komt voor een nieuw contract. Afgelopen april kwam naar buiten dat de verdediger werd verdacht van matchfixing. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak vanwege een gebrek aan bewijs geseponeerd, maar de politie stuitte wel op feiten waarvoor Beugelsdijk kan worden geschorst.

De zaak is daarom overgedragen aan de tuchtcommissie van de KNVB, weet Sparta-trainer Maurice Steijn. "Het idee is dat er een rechtszaak of een tuchtzaak rondom Tom Beugelsdijk speelt. Daar is de KNVB mee bezig", zegt Steijn. "Tom heeft, vind ik, heel veel betekend voor Sparta de afgelopen drie, vier jaar. Dus wij hebben in ieder geval Tom aangeboden dat zolang hij geen club heeft zijn conditie op peil kan houden bij ons. Daar is hij blij mee. Ik heb een dusdanig goede relatie met Tom dat ik ook wil dat hij zo fit mogelijk blijft."

Steijn sluit eveneens niet uit dat Beugelsdijk bij Sparta blijft, maar wil eerst afwachten welk einde bovenstaand verhaal zal krijgen. "Ook dat weet je nooit. Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Maar we moeten eerst kijken hoe die zaak rondom hem zich ontwikkelt."