<
>

Van Marwijk ontvangt oeuvreprijs bij Rinus Michels Awards

Bert van Marwijk heeft voor al zijn verdiensten in de voetbalwereld een oeuvreprijs gekregen. Van Marwijk kreeg de prijs zondag uit handen van voormalig Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik uitgereikt bij de Rinus Michels Awards.

Van Marwijk was clubtrainer bij onder meer Feyenoord, Borussia Dortmund en HSV. Met Feyenoord won hij in 2002 de UEFA Cup ten koste van Dortmund.

Van 2008 tot 2012 was Van Marwijk bondscoach van het Nederlands elftal. Op het WK van 2010 in Zuid-Afrika bereikte hij met Oranje de finale. In Johannesburg werd er met 1-0 verloren van Spanje.

Golfstaten

Afgelopen februari werd Van Marwijk ontslagen als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Van Marwijk was sinds eind 2020 de trainer van het nationale elftal en was in 2019 ook al een periode bondscoach van de golfstaat.

Daarvoor was hij, van 2015 tot en met 2017, bondscoach van Saudi-Arabië, waarmee hij zich plaatste voor het WK van 2018. Op het WK had hij niet de leiding over Saudi-Arabië, maar over Australië. Hij was destijds op de achtergrond ook adviseur bij PSV.