<
>

Malacia tekent voor vier jaar bij Manchester United

ESPN

Tyrell Malacia is speler van Manchester United. De linksback van Feyenoord heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2026 met een optie voor nog een jaar. Malacia wordt voor zo'n 15 miljoen euro - exclusief bonussen van twee miljoen euro - overgenomen. Hierdoor wordt Malacia één van de duurste spelers in de geschiedenis van de club uit Rotterdam-Zuid.

Eerder leek Malacia nog naar het Olympique Lyonnois van trainer Peter Bosz te vertrekken, maar Erik ten Hag is met Manchester United de Fransen te slim af. De Nederlander is de eerste aankoop van Ten Hag. Malacia wordt de veertiende Nederlandse speler van United. Arnold Mühren, Jordi Cruyff, Raimond van der Gouw, Jaap Stam, Ruud van Nistelrooij, Edwin van der Sar, Robin van Persie, Alexander Büttner, Daley Blind, Memphis Depay, Timothy Fosu-Mensah, Tahith Chong en Donny van der Beek gingen hem voor. Malacia debuteerde in de Champions League-wedstrijd tegen Napoli in het seizoen 2017-2018 in de hoofdmacht van de Rotterdammers en kwam uiteindelijk tot 136 wedstrijden in het eerste. In die duels maakte Malacia 4 doelpunten en gaf hij 10 assists.

Malacia in de buurt van Kuijt
Dirk Kuijt is nog altijd de Feyenoorder die de club het meest geld opbracht met 18 miljoen euro exclusief bonussen. De Katwijker vertrok in de zomer van 2006 als laatste Feyenoord-speler direct naar een topclub in Engeland. Na hem ging Royston Drenthe nog voor 14 miljoen euro naar Real Madrid, maar dat bleek de laatste Feyenoorder die direct overstapte naar de top.

Rick Karsdorp volgt na Kuijt als duurst verkochte Feyenoorder met een prijskaartje van 16 miljoen euro. Terence Kongolo (2017) en Jordy Clasie (2015) kostten destijds allebei 15 miljoen euro.